Trulssan för alltid

Ikväll fick Trulssan springa vidare till de sälla jaktmarkerna, 16,5 år. Vår första papillon.

Minns det som igår, när mamma berättade att vi skulle skaffa liten hund. Vi, bruksfamiljen #1. Då med 5st labbar och 2st schäfrar. Tjänstehundar och familjehundar. En pappis liksom? Det är ju en trasselsudd? Har vi damm under soffan?

Anledningen till denna svartvita fara var för att mamma 20 år tidigare hade sett en liten pappis gå in och spöa skiten ur de stora hundarna på en lydnadstävling. Hunden gjorde det så självklart och med en sådan säkerhet. Då hon såg denna lilla tvåfärgade hund tänkte hon ”en dag, en dag skall jag också ha papillon!”

Nu skulle vi alltså åka för att hämta hem en trasselsudd. Det var snöstorm minns jag. Bara norrlänningar som ger sig ut för att köpa hund i sådant här väder, skämtade mamma. Väl där blev vi kära. Det var en svartvit kavat liten grej som hoppade rakt in i våra hjärtan: take me or you will regret it!

Väl hemma fick vi snabbt lära oss att med liten hund i huset får man lov att inte lyfta fötterna för högt – det pep så konstigt då. De stora hundarna blev snabbt varse om att om pappisen ville fram, ja då var det bäst att flytta sig. Givakt! Hon hade pondus vår Trulssa.

Det är så jag minns henne. Kavat. Hon älskade alla. Go och glad. Pepparkorns ögon och nos. Vänlig. Älskvärd. Varm. Ville ligga nära. Pussas. Med på allt. Hennes dova skall *boff*. Ett rent glädjepiller. Pappisfnatt Svansen i topp – framåt!

Att hon dessutom är Pirayas mormors mor och därmed Tigras mormors mormor gör henne än mer speciell. Det är tack vare henne jag idag delar livet med två dammtussar som dagligen ser till att skapa ett leende.

Stor kram till mamma, som jag vet nu saknar sin ljusstråle. Önskar jag kunde vara där hos dig. Hon är bäst Trulssan! Vår ljusstråle!

Annonser

2 thoughts on “Trulssan för alltid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s