Veckotävling i Norden 2012: Danmark eller Norge?

Fick precis meddelande på facebook att det skall anordnas en agilityvecka i Stavanger, Norge, 1-7 juli. Hur roligt som helst!

Med en veckas vila är det sedan dags för Jutlandia cup i Vejle, Danmark, 16-21 juli.Vilket säkert kommer att bli en jäkla agilityfest med tanke på årets agilityfest.

Vi hade ju hur roligt som helst i år, både i Norge och i Danmark. Hur skall vi då kunna välja mellan dessa två veckor? Känner att vi behöver välja – vi har varken tid eller råd att åka på allt.

*Har ännu inte kikat på de agilityveckor som brukar vara här i Sverige, och som vi hoppade över i år (om vi inte räknar vår snabbvisit med dubbelseger med laget under Gagnefveckans första dag 😉 ). Även de är roliga att åka på, och där kan vi trots allt samla på oss SM-pinnar.

Ok, hur ser vågskålen ut? Blev en viss brasklapp när det visade sig att Jutlandia kommer att bli en inofficiell agilityvecka, utan chans att kunna erövra cert. Har frågat angående Norgeveckan och inväntar svar. Det är ju som så i Norge att det bara delas ut ”riktiga” cert på NKK-tävlingar, och för att bli champion i Norge behöver man just ett sådant ”riktigt” cert.

Nu tycker jag att cert inte är allt. Själva prestationen på agilitybanan är det som räknas. samtidigt, det är ofta certen som lockar dit de största startfälten. Eller? Anar vi en förändring. Börjar certen devalveras och inte betyda allt? Hur är det med tävlande från de andra länderna, kommer de för certen eller för startfälten tro? Eller helt enkelt för upplevelsen!

Har tävlat i de nordiska länderna Finland, Danmark och Norge, det skulle vara roligt att åka längre nästa år. Var sugen på att åka på BAT-agility i Polen, men eftersom det var snordyrt att ta med bilen på båten stod vi över nu i höstas. Nästa år kanske?

Får ta ett snack här hemma om hur våra sommarplaner ser ut nästa år innan vi spikar något.

Annonser

3 thoughts on “Veckotävling i Norden 2012: Danmark eller Norge?

  1. Se där!! 8-14 juli, Uppsala hundvänner anordnar klass 1&3 första tre dagarna och sedan 2&3 resterade tre dagar, dvs klass 3 varje dag! Tack Eva!! Plötsligt snackar vi 3v agility in a row! Uppsala känns ju onekligen lockande så nära inpå knuten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s