Först russin i öronen och nu löksirap

Efter ytterligare en natt utan sömn så tyckte Simons mor resolut att nu får det vara nog! Nu är det dags för löksirap. ”Kan hon ha russin i öronen kan hon gott testa detta också”.

Hon har onekligen en poäng.

Russin i öronen? ja, när jag var på Åland tidigare  höstas fick jag tipset att varma russin, inlindade i bomull och instoppade i öronen skall mota bort eventuella förkylningar. Om det fungerade? Tja… blev inte sjuk tidigare under hösten. Seriöst, det var ganska skönt att ha något varmt i öronen, men hade säkert fungerat med vad som helst som var varmt.

Löksirap? En lök och 2 msk socker. Krossa och utvinn saften. Sedan är det bara att slurpa i sig en msk då och då. Simon har fixat och donat, viss blev det fint (se bild) och jag har redan fått i mig en sked. Det smakade helt OK! Enligt någon hemsida Simon varit inne på skall dock andedräkten efter intag göra ”en drake avundsjuk”. Stackars Simon.

Nu är det bara att vänta och se. Just nu testar jag allt för att få bort hostan. Sorry vänner, men jag tålde inte cocillana. Kan även tillägga, efter att ha varit hos läkaren idag, att både lungor efter röntgen och blodprov ser alldeles strålande ut. Helt enkelt en jäkligt aggressiv virusinfektion jag åkt på.

Annonser

2 thoughts on “Först russin i öronen och nu löksirap

  1. Skönt att lungorna såg bra ut!! Tråkigt att du inte tål morfinet för den är ju annars skön att sova på, men man kan inte få allt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s