Snabbt test av Magicshine 808

Anna frågade om pannlampor på facebook idag, och eftersom vi precis köpt var sin Magicshine MJ-808 som vi är väldigt nöjda med kommer här på begäran lite testbilder. Egentligen hade jag helst velat ha med en vanlig billig pannlampa från Jula eller något som jämförelse, men den hade gått och gömt sig och vägrade låta sig bli upphittad till skogspromenaden ikväll. Så den gamla trotjänaren till ficklampa (en äldre version av en sån här Maglite, utan en massa blinklägen och andra finesser) fick rycka ut i stället. Tog också med iPhonen i jämförelsen, dels för att den faktiskt har en helt okej nöd-ficklampa (bästa appen heter just Ficklampa.), dels för att det blir en bra referensbild ifall någon vill gå ut och lysa i skogen själv.

Slutsats? Magicshine 808 är med sina (på papperet) 900 lumen inte världens starkaste pannlampa, det finns modeller som pumpar ut över 2 600 lumen, men den mosar alla vanliga ficklampor vi provat. För vanliga skogspromenader är den faktiskt nästan för ljus eftersom man blir bländad av alla belysta trädstammar – att köra den på halv styrka räcker i 90 % av fallen.

Själva lampan då? Riktigt bekväm att ha på huvudet, fast sladden till batteripacket man får ha i fickan gör förstås helheten lite mindre smidig än de pannlampor som har batterierna inbyggda eller på baksidan av huvudet. Vattenskyddad är den också, IP67 på batterierna om någon undrar, och lyser drygt 3 timmar på full styrka innan det är dags för laddning som också tar drygt tre timmar. En smart detalj är att strömbrytaren växlar färg från grönt-blått-gult-rött allt eftersom batteriet blir urladdat.

Nedan kommer bildbonanzan, 12 testbilder totalt efter hoppet!

Samtliga bilder är tagna med samma exponering: 5 sek, f/3,5 och ISO 400 och helt oredigerade. Lamporna är placerade cirka fem centimeter ovanför kamerans blixtsko vilket ungefär är där en pannlampa hade befunnit sig.

/Simon, som inte orkar hålla liv i sin egen blogg

Utan lampa: Ganska mörkt.

iPhone 4.

Här kanske man kan tillägga att iPhonens inbyggda ficklampa verkar ge någonstans mellan 5 och 10 lumen, enligt obekräftade uppgifter från folk som mätt upp själva på diverse nördiga ficklampsforum. 🙂

Maglite i vidvinkelläget.

Enligt Maglites hemsida ska en sån här Mini Maglite LED (som den så fint heter) spruta ut cirka 77 lumen, men jag har en äldre modell så den riktiga siffran ligger förmodligen närmare 60 lumen eller något sånt.

Maglite i längsta zoomläget.

Magicshine 808 på halv styrka.

Magicshine 808 på full styrka.

Nu är ju bilderna ovan tagna på en öppen äng, i tätare vegetation blir effekten lite mer dramatisk:

Utan lampa: Lätt hänt att man går in i ett träd.

iPhone 4. Räcker faktiskt rätt långt, eller man hittar ju ut i alla fall.

Maglite med bred ljuskägla.

Maglite inzoomad. Skillnaden ser lite större ut på bild.

Magicshine 808 på halv styrka.

Magicshine 808 på full styrka.

Annonser

14 thoughts on “Snabbt test av Magicshine 808

  1. Yeaj!!! Tack, Simon! Jag har gått med iPhonen nu i några veckor. Men det är så opraktiskt, vill ha händerna fria!
    Roligt test! 😀

  2. Har precis hittat den på xxl och har nu en önskning till tomten! 😉 Super att den kom med cykel- och hjälmfäste också.

  3. Den verkar grym! Kan man köpa den någonstans eller måste man beställa från den sida du länkade till?

  4. Nä, det tror jag inte…väl? Den är ju populär bland cykelfolket, och hur som helst är det väl bara att blända ner till halv styrka eller vinkla ner ljuskäglan?

  5. Ping: November « CarlbergMobile

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s