Lucka #23: Fem steg till succé!

En bok som jag tycker är bra att ha i sitt bibliotek är ”103 mentala metoder” av bröderna Plate. Där finns flera övningar framtagna för att passa olika individer för flera olika situationer.

Ett av de bästa tipsen i boken är ”Fem steg till succé” – en checklista för att nå det du strävar efter.

  1. Bestäm dig för VAD du vill. Konkretisera dina drömmar, skriv upp dina mål. Ju bättre du kan beskriva vad du vill, desto större kraft  kommer du använda för att nå målet – med en klar målbild är det lättare att fortsätta även om det blåser motvind.
  2. Agera!Börja jobba mot dina drömmar. Hitta steg som leder till ditt mål.
  3. Kolla vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Precis som i hundträningen så vill du förstärka det som fungerar. Samtidigt vill du också minska energiförlusten på det som inte fungerar. Analysera – hur kan du öka det positiva, det vill säga, det som fungerar?
  4. Ändra inställning tills du når målet. Var öppen för nya möjligheter utan att rubba dina grundvärderingar. Genom att vara flexibel får du styrkan att skapa nya resultat. Du kan inte påverka allt i din omgivning (sjukdom, ekonomi etc.) men bestäm dig för hur du skall förhålla dig till situationen och tänk framåt.
  5. Kämpa!

Drakar lyfter i motvind!

Kom i håg, Du bestämmer hur Du vill tänka!

Annonser

3 thoughts on “Lucka #23: Fem steg till succé!

  1. Precis vad jag nu gjort! Och tänk vad mycket lättare allt känns! Älskar listor! Så fort jag gjort en så känns det jag funderat på lättare. Bestämda punkter att följa. Även om man inte alltid följer allt till punkt och pricka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s