Årssammanfattning 2011

Har nu gått igenom hur vårt 2011 sett ut, och som vanligt är jag fascinerad av hur mycket vi hunnit med och hur roligt vi har haft det!

JANUARI

Börjar året med att tävla på Kistamässan där båda agilityrovdjuren fixade mattan galant och det blev flera fina resultat. Dessutom passade jag på att fylla 29 år (wee, det betyder att jag fyller 30 år snart!) och det firade vi med att åka till Solna och klättrade upp och ned för väggarna där. Vi började även att så smått, läs varje helg, åka och fika i olika naturreservat. Dessutom tog jag grönt kort, nu blev det fritt fram för tävlande i drag!

Februari

I februari gjorde vi ett besök i fjärilshuset på Haga, perfekt aktivitet när det är som mest snö. Sedan åkte vi en sväng till våra kära vänner i Lysekil och hade mys- och spelhelg. Dessutom körde jag igång min armhävningsutmaning: fixa 40 armhävningar på 40 dagar! Första dagen klarade jag 9 st… Jädrar vad jag slet och jädrar vad häftigt det var att på dag 40 köra 42 armhävningar, på tårna, på rad! Fortfarande väldigt glad över den bedriften. 🙂 Ozelot fyler 3 år. Funderade på en freestylekarriär för Tigern.

Mars

Wohoo! Månaden jag åkte till Chicago, USA, för att gå på ClickerExpo. Vilken fantastisk upplevelse! Att sedan få dela den med Emelie och Eva gjorde självklart inte saken sämre. Massor av intressanta föreläsningar, skugga tränare på Shedd och stadsvandring i Chicago – med besök till bönan. Detta var också månaden jag insåg att en perfekt utmaning för en hundägande biolog skulle vara att besöka 52 olika naturreservat under året. Året hade redan börjat bra, och vi låg i fas – det var bara att besöka naturreservat vidare.

April

Emma Jäger och Borat går med i PapilLONE Star´s och vi åker på träning i Kungsör för Veronica Bache. Grym träning och hela laget känns verkligen super – redan då sa Veronica att de andra smallagen minsann skulle få lov att passa sig, och oj vad rätt hon hade! I april fick vi även äran att husera Frank the cat och självklart kunde jag inte låta bli att ta fram klickern… Jag debuterade också med en av mina nya föreläsningar Flockliv i Stockholms Kennelklubbs lokaler. Överlag har det blivit en del föreläsande och kursande i år, så jag får välja ut godbitarna. Rekar Hollandsvistelsen för nästa år genom att åka till Holland.

Maj

En av årets största händelser, vi går med i fårgruppen på Lidingö. Äntligen fick vi möjligheten att träna vallning i en helt annan omfattning än tidigare. Med 15 min till fåren tog träningen fart. Under maj var även Piraya och jag på landslagsuttagning, som inte gick bra alls. Hon for som en hal ål genom tunnlarna och vi fick inte till någon bra känsla. Istället såg hon till att dubbelnolla på Solna Sundbybergs BK och vinna årets klubbmästerskap! Ozz och jag gick finnekurs för Seppo i Knivsta och vi började även morgonträna agility ihop med Sofia & brudarna. Dessutom vann jag min första postertävling som doktorand, Köpenhamn!

Juni

Årets händelse #2: jag fick se bäver!!! Det var under vårt midsommarfirande nedanför vår lägenhet den helt plötsligt dök upp från ingenstans. Satt och tuggade en stund och simmade sedan vidare. Underbart midsommarminne! Men slår det förra årets nära-ko-upplevelse… hmm… vette tusan alltså. Vill ni uppleva udda midsommarfiranden, då skall ni fira med oss! I juni debuterade Ozz på agility-SM och fixade två snygga debutrundor – mycket stolt över henne. Piraya och jag… tja, vi hade helt enkelt inte flytet på vår sida 😉 trots dubbelvinst helgen innan. Förutom SM åkte vi med Daniel & Malin till norrland och skördade segrar, fick se Filip och Fredrik köra agility och valla hos Böstabyn. Dessutom hade Solna agilityklubb sitt första klubbmästerskap. Jag blir officiellt doktorand vi Stockholms universitet och fortsätter forska på inlärning hos primater.

Juli

Juli var också en händelsernas månad. Det började med att vi blev inlåsta på väg ner till Dania cup… sedan hade vi en agilityvecka i Danmark – med en bronspeng med oss hem. Det är bra att Piraya är med och ser til att hålla äran i behåll. 😉 Vi besökte också Möns klint – åk dit om ni har vägarna förbi, och har ni inte vägarna förbi, åk dit ändå! Efter DK for vi vidare till Madde med familj och spenderade nästan en vecka där. Hade agilityläger för ungdomarna i Sjöbo under dagarna och vallade under kvällarna – verkligen helt fantastiskt mysiga dagar och vi längtar tillbaka. Ozz och jag debuterar IK1 (vallning): katastrofalt väder och katastrofalt utförande! Mer träning behövdes. I slutet av juli blev Piraya Papillonmästare 2011. Just ja, jag var en sväng till Milano också och föreläste om djurträning. Mycket farande…

Augusti

Äntligen, fjällvandring i Jämtland!! Hur många gånger har jag skrivit fantastisk upplevelse? Hmm… detta är bland det bästa jag gjort i hela mitt liv! Det tyckte även Piraya, nöjd lämmelmördare. Vi fick också ytterligare en sponsor: Biodistra. Föreläser om tävlingspsykologi på Sveriges hundungdoms riksläger i lydnad. Dessutom tar vi vårt 52:e naturreservat! Det gick undan…

September

Åker på drive-in bio med hela familjen, varför kan det inte vara standard i Sverige? Rockar loss på min vän Gabbes 30-års fest som värsta rockabilly-bruden med stans längsta ögonfransar! Vinner en löjlig stegräknartävling… aldrig mer stegtävling, det gick mig alldeles åt huvudet. Mani. Bästa laget PapiLONE Stars gör storslam i Göteborg, blir bästa laget och kvalar till agility-SM 2012!

Oktober

Bilden säger mer än tusen ord… Lydia missade vägen lite lätt, men vi fick hjälp av ett gäng händiga pollacker, så vart det fixat 😉 Jo, Lydia och jag drog till Norge Open och hade en askul helg i agilitynstecken. Piraya nollade ALLA lopp, erövrade två agilitycert och blev tvåa i Norska öppna mästerskapen. Efter NO debuterade Ozz och jag på barmarks-SM och vann ett silver! Känner hur vi börjar brinna för draget och det håller fotfarande i sig. Sedan kommer Tumlaren in i vårt liv, och mina drömmarsbil är ett faktum. Stort tack till Robust för hjälp att bygga bilburen! Invigning blir en tur till Åland där jag håller agilitykurs, och hon går som en klocka. Hälsar även på Chris och skuggar hennes träning av djuren på Skansen.

November

Får kikhosta och ligger sjuk i SJU VECKOR!! Trulssan, vår urmoder i Whispering Valley och Pirayas mormor och Tigras mormors mor går bort ♥. Bestämmer mig för att det tråkiga inte är vad jag skall minnas av november, utan istället läser jag massor, får nya insikter och påbörjar 30-dagars utmaningen med balans (i skrivande stund är vi på utmaning #27 och det går bra). Dessutom kommer min stora djurtränarguru Ken Ramirez till Sverige och föreläser. Eftersom jag, tillsammans med Emma och Eva, är arrangör får jag chans att umgås massor med honom när vi far tvärs genom södra Sverige. Dessutom gör vi ett besök hos finaste Sunna på Kolmården och får en riktigt mysig dag. Hinner även valla ett par pass mellan hostattackerna. Piraya fyller 9 år. Får veta att PapilLONE Star’s kom 2:a i årets lag, jublar!

December

Gör en grymt upskattad julkalender om tävlingspsykologi – den blev verkligen ett ljus i kikhostemörkret ♥ Ytterligare att glädja sig åt var att Solna agilityklubb gick med i Svenska Draghundsportförbundet och vi tillhör därmed nu Riksidrottsförbundet, och kan tävla officiellt i drag för SAgK – hur stort som helst! Åker til Forsmark och föreläser om Inlärning & motivation – ur en djurtränares perspektiv.  Tränar ihop med Anna för första gången på jag vet inte hur länge, och saknar Borås hur mycket som helst! Mamma och papa får Smurfan i ”julklapp”. Tigra fyller 6 år! Piraya avslutar året som vinnare på Årets papillonlista och Årest smalhund i SAgK, sedan anar vi en vinst även på hemmaklubben. Totalt blev hon 16:e bästa smallhund i Sverige!

Sammanfattning

Året har inneburit utmaningar av alla de slag där naturreservatsutmaningen verkligen står ut extra mycket. Jag har rest massor: USA, Norge, Danmark, Åland, Italien och Holland. Jag som inte direkt rest tidigare har nu plötsligt tre år i rad med flera resor… så det kan bli. Piraya och jag har haft ett fantastiskt tävlingsår – bästa någonsin!

Annonser

6 thoughts on “Årssammanfattning 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s