Reservatsjakt(!) och fortsatt cykeljakt

Bild

Idag åkte vi till Enköping för att möta upp Maja (och massor av andra Sugarwindshundar) för inmätning av ett Maja-täcke till Ozz. Skall bli spännande att se när det är färdigt! Tror att vi kommer att matcha varandra ordentligt, Ozz och jag, i vår.

Därifrån åkte vi sedan tillbaka till Uvbergets naturreservat som vi passerat på vägen. Plockade det ganska snabbt, för vårt stora mål var Signalbergets naturreservat. Det speciella med detta reservat var att det fanns inte att uppbringa på kartan och i länken fanns heller ingen vägbeskrivning. Men vi skulle minsann hitta det!

Blev visade av en lokal hockeypappa till Örsundsbros elljusspår. Därifrån navigerade vi oss fram. Vi visste att reservatet skall ligga högt samt att elljusspåret ”löper strax sydöst om reservatet” och vi gick raka vägen ut i skogen. Off track is tha shit. Plötsligt, kom vi in i en helt fantastisk trollskog och… SE DÄR! Ett vitt band och en vit stjärna – vi hade hittat reservatet. Wohoo!

Tyvärr fann vi ingen skylt, men har vi vägarna förbi i sommar skall vi ge oss ut där igen, för det var verkligen ett fint område.

Därifrån åkte vi pilrakt till Tyresö CM för att provcykla fler cyklar – känns inte som vi gör något annat nu för tiden. Denna gång var det Cube som stod på listan. Testade ingen Acid (fanns inte inne Mette…) men väl en Attention och en Analog. Analogen var för stor (18″) men kändes OK, men Attention (16″) kändes superfin! Den är dock dyrare än Analogen. Bad dem ta in en mindre Analog så får vi se… ville helst haft en cykel igår, men den som väntar på något gott…

Just ja. Avslutade resan med en tur till fåren. Kvällssolen var alldeles för vacker för att inte utnyttjas maximalt. Körde ett kortare pass och hade denna gång pipan i mun igen. Har inte haft den medan det varit kallt – svårt att få jämna ljud i kylan. Satt idag ok på nära håll, inte alls på lite avstånd=massor av jobb kvar.

Annonser

3 thoughts on “Reservatsjakt(!) och fortsatt cykeljakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s