Risröds naturreservat i Rättvik

Efter tävlingarna var avslutade åkte vi till ”närmaste” naturreservat. Tanken var egentligen att åka 30 min, men på väg till det reservatet såg vi en sylt om ett annat reservat och valde det – dels mörknade det på och dels var vi rätt hungriga.

Väl ute i skogen var det massor av snö. Så pass mycket att de mindre rovdjuren v ä g r a d e haka på om de inte fick agera viktmanchetter. De två andra rovdjuren (Ozelot och Dingo, djungelkatten och vildhunden) tyckte detta var dagens bästa idé och utforskade skogen hej vilt!

Vi följde en ”stig”, som snabbt försvann och då följde vi våra instinkter, som också snart försvann. Då följde vi Runkeeper! Den försvann inte, tack och lov. Lagom till mörkret kom hade vi hittat tillbaka till bilen.

Var det en trevlig tur? Jajamensan! Vi hade supertrevligt och lärde oss mycket nytt:

Visste ni t ex att Guckosar, tillika orkidéer, växer framförallt i våta miljöer? Visste ni att vissa stigar inte är stigar, utan vattendrag? Visste ni att stövlar är en bra idé? Visste ni att om man trycker ner en känga tillräckligt långt ner i ett gyttjehål så sitter man fast? Visste ni att papilloner väger 3,2 kg respektive 3,8 kg och att det kanske inte låter särksilt mycket men blir rätt mycket efter en stund?

Tänk vad mycket ni har fått lära er ikväll!

Fast ja, det var ett väldigt bra avslut på denna dag. Det är verkligen mysigt att avsluta em tävlingsdag ute i skogen.

Annonser

One thought on “Risröds naturreservat i Rättvik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s