Vallkurs: Sven Sognevik

Flexade ut tidigare från jobbet, hämtade upp Simon och hundar för att åka till Sven Sognevik och bli drillade i vallning. På schemat hade vi skrivit fösningar och delningar, men vi hann även med fålla in – vilket var precis vad vi behövde…

Min egen kom-i-håg
Fösningar: tempoväxlingar (…) och att jobba tillbaka vår skillnad mellan långa och korta flanker (hö vs. höger samt vän vs. vänster). Har drillat korta flanker så mycket det sista och dessutom använt ”långa” ordet, vilket gör att Ozz har svårt att förstå när hon skall göra vad. Tänk vad lätt det är att snöa in på en sak.

Delningar: Oj… vi bara levererade. Hur häftigt som helst. Våra får är ju de mest lättdelade i hela universum, det är lite svårt att veta om det är vi som är duktiga eller de som är lätta. Två delningar i rad gav besked att vi inte är helt ute och cyklar. Dessutom, sista var ”utan midja”. Så jäkla kul att lyckas med det.

Tipsen vi fick med oss: se till att fåren har koll, tittar på hunden (tryck dem mot hunden) och gör delningslinjen 90° mot draget – samt gärna i drivningsriktningen. Det vill säga, när vi kommer till delningen skickar jag Ozz 90° åt ena hållet samtidigt som jag går 90° åt andra. Där andas vi. Sedan delar vi.

Fålla in med öppen grind: Ehh…um… första vändan såg det ut som att vi skulle lyckas, på första försöket. Men preciiiiis när vi skulle trycka på det sista blev det popcorn av det hela. Sedan fick vi jobba för att hitta timingen, och då var det främst min sida som var den felande länken. Till slut bara fann vi känslan och lyckades, två gånger. Phew, en gång är ingen gång som Sven sa. Tur att vi lyckades två gånger då. 😉

Grym eftermiddag och grym träning – självförtroende-boost. Tack Sven!

Nu blir det till fortsatt nötning. Skall nog ta och kika på IK-1 reglerna också… 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s