Årssammanfattning 2012

Regel #1: drick inte cola under ett träningspass kl.22 på kvällen… träning+cola=går inte att sova. Check!

Lade idag upp ett 2012-album på Facebook, men… nä, det är inte samma sak som en bloggsammanfattning. Vet att det är ett par veckor kvar av året, men… hur mycket mer kan hända liksom?

JANUARI

Januari

Månaden då jag fyllde 30-år, och fick världens vackraste tårta av S. Kommer aldrig glömma den glädjen när jag såg den. Perfektion!

Får veta att för att kvala till European Open behöver vi komma top-20 på åretshundlista – Nu började jakten på poäng! Kistamässan först ut: grymma lagprestationer: 1,1,2. Individuellt uteblev resultaten.

Åker till Hjo och har agilitykurs för ett superhärligt gäng!

*

FEBRUARI

Februari

En vända till Linkan för A2 med Ozz, inga resultat och sedan en sväng ner till Karlshamn och Piraya får sina första poäng och sin sista SM-pinne i agility – SM-kval var ett faktum!

Gjorde en långresa med Daniel och Mija upp till Luleå, älskar Norrlandstävlingarna! Kom hem med en förstaplats, och såklart poäng. Dessutom ligger fortfarande cidern ni ser på bilden kvar i min bil…

MARS

Mars
Resorna inom Sverige fortsätter; Linköping, Hammarö och Rättvik matas snabbt igenom – flera fina resultat.

Mitt i allt tävlande åker jag ner till Skara för en doktorandkurs (Crane seminars) och lär känna en hel bunt underbara biologer, och får kvalitetstid med Bea.

Väl tillbaka i Borås drog vi genast till båten för att ta oss till Gotland. Bodde ihop med finaste Göteborgs-Hanna. Ytterligare poäng rullar in för Piraya. Ozz gör en nolla i A2, men… kommer 2:a efter Fanny/Squid, och sista pinnen uteblir.

Avslutar månaden storartat i Kumla där laget tar två förstaplaceringar och en andraplacering.

APRIL

AprilBörjar träna mer och mer, målet är höstens AIM Challange, och lunchpass med hundarna är inget ovanligt.

Påsken firas i Oxie/Sjöbo hos Madde med familj, och såklart tävlingar i Nils Holgersson-hallen. Piraya går helt fantastiskt bra och nollar som bara den och radar upp fina placeringar. Ozz nollar sin första hopp 3:a.

Hinner även en sväng till Njudung där vi bor i husbil för första gången, tillsammans med snälla Birgitta och hennes svarta faror (ja, och den lilla gula lågan). Mycket mysigt!

Sedan börjar mina utlands(o)vanor ta fart. Åker till Hell, Norge, på konferens i ett par dagar. Springer med sjukt mycket överskottsenergi…

MAJ

Maj

Får finbesök från djurtränar-kollegor runt om i Europa, blir en härlig arbetsvecka med mycket snack.

Linköping och Söderköping, och sedan åker vi till Belgien för att vara med på World Agility Open! Sover dock i Holland… Tävlingarna går kalas, Piraya i flera finaler med en 12:e plats som bästa placering. Bäst går Ozz som genom grymma prestationer slutar på en total 5:plac i Gamblers klasserna!! Finaste djungelkatten.

Hittar också ett naturreservat i Belgien som jag får med mig Jonas och Katarina till (TACK! Ni är bäst!). Japp, för jag fortsatte samla NR under detta år också…

Just ja, visade sig att vi kom topp-10 på åretshundlista och var därmed kvalade till European Open, Piraya och jag. Yey!

JUNI

Juni

Vår MTB kom ut allt mer, och Ozelot var min ständiga följeslagare – djungelkatten är bästa träningsinspiratören som finns.

Årets SM regnade inne för vår del, Piraya gjorde två fina nollar första dagen, tyvärr diskade sig laget och i individuella finalen diskade vi oss storartat redan på 3:e hindret. Shit happens.

Åker på vår första Kanonsabotör, Linköping, och lilla Tigern tar en PINNE och blir uppflyttad till hopp 2:an. Duktig tjej!

JULI

Juli

Årets mest händelserika månad. Man kan tro att vi har semester, men då tror man fel…

Gjorde klart min litteraturuppsats: Animal training – applied theory. Riktigt nöjd. Lovat att maila ut den, men… ville fixa layouten. Som om det blivit gjort.

Amanda kom upp och assisterade mig på Slottsveckan i Uppsala, vi tältade och hade det urmysigt. Dessutom tog jag med bruden på kanot, vilket skulle visa sig vara en halvbra idé. Men, det är bara fakta, Stockholm SKALL ses från kanot! Så är det bara.

Sedan drog vi två ner till Skåne, där vi kursade, vallade och hade det sådär mysigt som det bara går att ha i en av världens mysigaste familjer. Åkte sedan hem en sväng för att tävla i Knivsta, för att sedan åka neråt igen för European Open… kan tyckas som att det vore smartare att stanna kvar. EO gick bra, Pi nollade, men tiderna räckte inte till. Vi hade iaf roligt tillsammans med Linda och Daniel som vi delade rum med – som om det går att ha annat än roligt med dem.

Jag tingar valp hos Eva, de föddes i slutet av månaden.

Tar grönt kort i klättring (funderar på att börja samla gröna kort, nästa kanske blir i golf. vem vet…).

AUGUSTI

Augusti

ÄNTLIGEN AIM Challange, efter allt cyklande och springande kändes det som att det verkligen var på tiden. In åkte Emelies och min MTB, och Tumlaren blev plötsligt en multi-sport wagon istället för the dog mobile. Mycket bra! AIM var bland det roligaste jag varit med om, även om jag trodde jag skulle dö vid vattenkontrollen… Ett måste inför nästa år!

Annars är jag mycket valpvakt under augusti. hur mysigt som helst. Att bara vara på Seglinge är hur mysigt som helst, än mindre att vakta valpar också…

Min älskade far fyller 80 år och jag tar med honom på en ritt på Djurgården. Snacka om att han blev en snackis. Han är verkligen världens coolaste far, och jag har hans gener!

Går klätterkurs utomhus, väldigt roligt och bonus är såklart att hundarna kan haka på.

SEPTEMBER

September

Valpvakt och jag bestämmer mig för att Bat skall bli en medlem i vår rovdjursliv – och ja jag veeet, men han är en blodsugande fladdermus. Okej!

Detta är månaden då mitt globetrotterliv tar fart, som aldrig förr.

Bollnäs är fortfarande inom Sveriges gränser (och Piraya ser till att nästan hela SM-kvalet inför 2013 spikas, vi har en hoppinne kvar), men i slutet av månaden åker jag till Kenya för en djurtränar-workshop. En fullkomligt fantastisk upplevelse och kick!! Jag älskar att föreläsa, jag älskar att coacha och jag älskar att se på djur – kombinationen är oslagbar!

Bonus: besökte Hells Gate, det betydde att jag under året varit i helvetet och vänt två gånger! Inte illa pinkat på ett år. (Kanske till och med tre gånger…)

Detta var även en sorgens månad då vår älskade Jessica gick ifrån oss och blev en stjärna på himlen tillsammans med Åsas Lovis – en gång en P-star, alltid en stjärna!

OKTOBER

Oktober

Månaden då jag skulle vara hemma och njuta av valp blev lite mer omtumlande istället. Bodde hos fina vänner, tack Sandra och Eva, det betydde oerhört mycket för mig att ni fanns där just när jag behövde er.

Bat fladdrar in i vårt liv och är precis sådär underbar och snäll som han ser ut att vara. Världens mest okomplicerade och lättaste valp – vilket är bra, eftersom han fått vara i många olika hem redan… han är definitionen av stabil!

Resandet tog nämligen fart efter Kenya. Redan helgen efter hemkomsten åkte jag tillbaka till Trondheim, Norge, för att ha agilitykurs. Måste bara säga, det är verkligen något speciellt med norrmän. Det går bara att tycka om dem.

Sedan hann jag även med ett par dagar i England. Kanske flyttar jag dit ett par månader nästa år… man vet aldrig. Kan ju hoppas!

Annars handlade månaden främst om att hitta boende, för att vara inneboende är inte helt optimalt med valp och två rovdjur till…

NOVEMBER

November

Men skam den som ger sig, den första november flyttade rovdjuren och jag till vår alldeles egna lägenhet på Lidingö. I början var jag ganska skeptisk… men nu tycker jag om den och ön (ön har jag alltid tyckt om, våra får är ju här… doh). Läget är toppen, storleken perfekt och vi har både egen uteplats och badkar – vad mer att önska sig? Jo just det ja, nämnde jag att vi har 15 min spring-/cykeltur till fåren, 1 min till simhallen och en 10 min till ridhus. Svårt att inte trivas.

Börjar vägen till att bli agilitylärare, vilket sker i kurslokal utanför Örebro. Hann också med en sväng till Frankrike för att presentera på en konferens. Trevligt hade jag också, vilket det brukar bli när man träffar likasinnade kollegor.

Just ja, Blodbadet! Presenterade en av mina första studier och det gick fint – åh vad tjatig jag är, men… det gick bra! Dessutom, alla rovdjur var med och skötte sig prima. Alltså, vilken valp vi har fått … han är alldeles alldeles alldeles perfekt. Osannolik. Ja, så är det.

Såklart, Tigra får en liten Tiger-valp. Lille Tiger Woods skall bo hos min syster.

DECEMBER

December

Efter Rättvik stod det klart, PapilLONE Stars blev ÅRETS SMALLAG!!!

Som sagt, vet att månaden inte är slut, men, efter min resa till Hong Kong finns det inte mycket mer som kan hända. Det var en av de bästa veckorna ever! Seriöst… jag älskar det jag gör, och jag är så oerhört tacksam för att jag får hålla på med det jag älskar – träna djur. Efter en jobbig höst kändes det som att denna vecka gav mig sjukligt mycket energi. Träffade helt fantastiskt underbara människor – vänner för livet! Fick se oslagbar träning. Är mer speedad än någonsin *spricker/bubblar/exploderar*

Nu ser vi fram emot en fin jul och nyår.

Annonser

9 thoughts on “Årssammanfattning 2012

  1. Vilket år du haft! Helt otroligt att man öht KAN hinna med så mycket på ett år. Din energi och ditt engagemang är beundransvärt! Kram

  2. Följer dig fortfarande EM!! Vilka äventyr du har vart med om! 🙂 Det som inte dödar det härdar och du är en stark kvinna….Yo go Girl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s