The Road Trip!

frametastic-1

Vi började vår road trip den 23 december och kom hem först idag, 2 januari. Den röda tråden genom hela resan har varit ”fantastiska vänner och spontanitet!” – Ni är bäst!

Började med en avstickare till Kolmården där vi (Angelica & Michael) bland annat åt Sunnas fantastiska julgodis, myste med Michaels kakadua Jocke (jag är kär!) och såklart även kikade på deras fantastiska delfin- och pinnipedträning. Lär mig alltid något nytt av att skugga andra tränare; känner hur jag bara insuper atmosfären och kunskapen de har. Lycka!

På väg hem möttes vi av en snöstorm och gjorde en avstickare till Hedvig och Pascal. Visade sig att hennes syster med flickvän också var där, och som tur är gällde ”finns det hjärterum finns det stjärterum” – vi spenderade kvällen i köket; fem hundar och fem personer på ca 12kvm, inga problem! Blev den absolut mysigaste lill-jul jag varit med om – gott godis, Cluedo och sk*nka utan rumpa. Siktar på att bli insnöad nästa år också…

På väg ner mot Borås plockade vi naturreservatet Rosenlunds Bankar – check!

Kom hem på julafton till världens bästa mamma som hade fixat vegetarisk julmat åt mig. Hon hade experimenterat fram k*ttbullar som v e r k l i g e n smakade som hennes köttbullar. Det var helt fantastiskt gott!!! Hon är något alldeles, alldeles extra min mamma. Julafton avlöpte på bästa sätt med juldukat matbord, julklappsutdelning och, till rovdjurens glädje, vintrig efter-all-julmatspromenad med min Sjöbovän Mikael. Fantastiskt, jag var inte ensam om att fira jul i metropolen Viskafors.

Juldagen började med längdskidåkning (trillade endast sex gånger, rekord) och blev sedan en riktig ”back-to-the-hoods”-dag, där Bat bland annat fick leka med Lindis greve Dracula. De roade sig så pass mycket att jag inte hade dåligt samvete när vi senare på kvällen fortsatte umgås och dansade natten lång.

Annandan var jag något trött… tur Skåneland lockade. Det var lätt att stiga upp och åka neråt (för den oinvigde; jag dansar bäst nykter, köra tidigt är alltså inga problem). Byta ett Sjöbo mot ett annat Sjöbo – humor på hög nivå. Målet med resan var familjen Benterfalk-Thelander och hårdträning! Hann knappt komma ner så åkte vi till ”deras” ridhus, tog in fåren och lät Ozz jobba. När vi tyckte det räckte med vallning ställde vi fram agilityhindren och körde ett riktigt bra agilitypass. Amanda och Floss bara levererade runda på runda, wow! Dagen avslutades med film och hundprat, såklart. Sov som en stock den natten…

…och var helt utvilad på torsdagsmorgonen. Haväng (eftersom vi gick åt andra hållet blev det ett nytt naturreservat, check!) och en rejäl morgonpromenad var målet med morgonen. Vi älskar Haväng, det är en av Sveriges vackraste platser! 5 km ren njutning: havsvinden var dessutom behaglig denna dag. Därefter blev det en snabb fika inför ytterligare ett par timmar i ridhuset: vallning och agility. Tiden gick alldeles för fort, verkligen synd att ni bor så långt borta… eller så kanske det är vi som bor långt bort. Beror på vem vi frågar.

För att utnyttja tiden maximalt for vi vidare till Malmö där vår vän Marie bor. Kvällen till ära blev det pannkakor (i mängder), hundprat (vem blir förvånad?) och inspirationspepp. Många planer smiddes den kvällen. Önskar bara att även Emelie hade kunnat vara med, saknad… nästa gång.

Fredagsmorgonen bjöd på promenad vid Turning Torso. Lite annorlunda promenad än vad vi är vana vid, eftersom ALLA(!!!) har sina hundar lösa på fältet. Helt… ja, jag vet inte. Galet. Bra. Imponerande. Många ord. Hade Ozz lös, och tja, det gick ju bra. Tog dock en lov runt värsta smeten av hundar. Tänk vad olika kultur vi har i hundvärlden. I den värld jag lever i har vi inte våra hundar så, men, de blir ju väldigt bra på hundspråk. Får spåna mer om det en annan gång.

Hade via Facebook fått en spontan inbjuda till Carro, som jag tidigare jobbat ihop med på Borås Djurpark, och som nu bor i Helsinborg. Åkte helt sonika dit, snackade och drack kaffe. Mysigt att träffas igen! På väg därifrån hittade jag (skräll) Domsten-Vikens kusthed – check!

Lördagen var lugn, men kvällen räddades av agilityträning i Tångahallen med Boråsgänget – inklusive Tånga heds naturreservat, check!, med bland andra Out-n-Out Anna & Fredrika. Tre timmar inomhusträning på konstgräs. Need to say no more! Ozz gick dessutom bättre och bättre för varje vända. Fick även prova Annas Panda… vilken kille – gosig och ett agilityunder. Hmm… en liten Panda jr. kanske?

Söndagen var det dags för pannkaka igen, denna gång hos Gabbe med familj. Pannkaksbrunch när den är som allra bäst. Sedan kan jag meddela att vi sov resten av dagen och kvällen. Ja, för sedan var det ju dags för mer agilityträning med A&F. Vad gör alla andra mellan 21-00 på jullovskvällarna? Frågan är även: var tar tiden vägen? Jag fattar inte…

Nyår? Jaa… det är väl lika bra fortsätta köra när motorn är varm. Hundarna lämnade jag kvar hemma i Viskafors. Istället, helt spontant (älska spontanitet) följde Mikael med till Oslo för ett Syd Amerikanskt nyårsfirande hos Jossan. Visste ni att man inte går ut och tittar på raketer klockan 12 i Syd Amerika? Nej, istället äter man vindruvor (inomhus) för varje slag – lyckas du inte äta upp alla druvor kommer just den specifika månaden du misslyckas på att bli dålig. Vi lyckades självklart med bedriften! Kan även meddela att mängden mat var… obegränsad. Kan väl utan överdrift säga att jag nog aldrig ätit så mycket – jag kunde inte att sluta. Därefter spansk musik & dans natten lång…

nyårsdagen vaknande jag rastlös(…), lånade Jossans löpskor och tog en 30-minuters löptur i centrala Oslo. Fick till en grym känsla i steget och bara smattrade fram på gatorna i strålande solsken. Bra start på nya året. Resten av dagen blev det soffhäng, Tour de Ski och mer mat(…). Sen kväll rullade vi tillbaka till Sverige – mer än väldigt trötta. Somnade på en femöring.

Vaknande idag (igår…) av en … kör(?) av skönsjungande hundar. Skönt att veta att vi lever. Åt frukost med mamma för att sedan börja resan hemåt. Stannade till i Linköping och snackfikade med Åsa – varför bor alla mina vänner så långt borta!? Väl hemma somnade vi i sängen, vaknade en timme innan Bats valpkurs för världsmästar-Malin skulle börja. Det blev till att kasta sig upp och iväg. Tur att den är så bra att vi mer än gärna åker en timme för att möta de andra syskonen och träna, trots att vi redan kört mer än fem timmar tidigare under dagen. Ja, och nu sitter jag här, kl.2 på natten och skriver… vänt på dygnet lite lätt kanske? Kan ju bli en spännande morgondag.

Och ni:

Seize the day!

Gott Nytt År

6 tankar om “The Road Trip!

  1. Kul med vindruvsgrejen för den är jag uppvuxen med och kör fortfarande! Jag hann också utan problem och fick hejda mig då jag höll på att köra om ringningarna! Säg till om du vill se det jag filmade på din juvel ikväll!
    God natt säger en annan nattuggla som vänt på dygnet…

  2. Pingback: Semestervecka #1: Road trip á la Propiraya | Team Propiraya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s