Lucka #8 – Gästbloggare Jani

jani4

Vad är det som driver dig, vad är det som får just dig att göra jobbet som behövs?

Att ha mål är för de flesta viktigt, hur ska vi annars veta vart vi ska gå om vi inte ens vet vart vi vill.
 
Med ett mål får vi ett syfte med allt vi görDet kan vara svårt att inte välja den lätta vägen bland alla måsten, jobb och nöjen som lockar.  Ofta skall desutom resultaten stressas fram och vi vill ha snabba kickar, när dessa uteblir tappar vi lätt fokus på det viktiga, det verkliga målet. Med ett tydligt mål underlättar du dina val så du inte hamnar vilse i vardagen lika lätt.

Jag orkar inte, jag känner mig sliten och trött är tankar som lätt försöker locka fram viljan att stanna hemma i soffan istället för att göra vi borde. Det är ändå så långt kvar till målet så just idag kan jag strunta i det även om det inte står vila i kalendern utan något helt annat. Dom tankarna har vi ju alla råkat ut för.
MEN
Det är och kommer alltid vara just de där passen som du ångrar att du inte gjorde när det är dags. Alla har vi dåliga dagar de kommer komma, flera gången om till och med. De där dagarna kommer vi aldrig komma undan. Men nästa gång du har en av de dåliga dagarna eller när motivationen inte riktigt finns där, när du hellre vill ta den bekväma och enkla vägen.

Stanna  upp!

Fundera…

Vad är det jag verkligen vill?

Försök att hitta tillbaka till den där känslan du hade när du bestämde dig. Vad var det som fick dig att börja?

Det är när du gör jobbet fast du egentligen inte vill, det är då du bevisar för dig själv att du verkligen verkligen vill få resultat.  Att inte en dålig dag ändrar på något du verkligen vill. Det är vägen fram till målet som kommer förändra dig, inte hur det går en enskild dag. Det är våra val när det är motigt och jobbigt som kommer göra skillnad.

Det kommer inte vara lätt. Det kommer inte alltid vara kul. Du kommer få göra ditt yttersta för att klara det men i slutändan kommer det definitivt vara värt alla timmar, allt jobb och slit.

Oavsett hur det i slutändan går kommer du alltid att vara en vinnare om du gjort ditt bästa varje dag.

Lycka till

//Jani

Jani är en doer. Han gör. Förutom alla de där träningspassen varje dag – vecka – månad, har han också genomfört en IronMan och ett antal andra lopp. Respekt. Ingen idé att banga ett planerat träningspass med honom inte…

Annonser

One thought on “Lucka #8 – Gästbloggare Jani

  1. Jag borde hitta ett bättre mål. Målet jag har nu är lixom att inte ha ont. Det är svårt att ha som syn framför sig när man kämpar under träningspasset. Däremot är det bra att ha som morot för att öht komma iväg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s