Amerika-rapport

Det var ju flera månader sedan Nessie och jag var i USA, men… bättre sent än aldrig…?

new york

Först var vi i New York. Fokus var shopping, träning och museumbesök. Jag är definitivt inte känd som någon som handlar, något, alls, överhuvudtaget… men nu jäklar! En helt ny träningsklädsgarderob, wohoo!

Oj vad vi garvade åt detta. Vi gick gata upp och gata ner. Jag köpte ingenting. Ingenting. Ingenting. Satt mest på en stol och tittade på de andra som testade, kikade och grejade. Plötsligt kom vi till THE STORE! Tre våningar sport 😀 TRE VÅNINGAR! Efter tre timmar hade de andra fått nog och gick för en öl. Vi fortsatte en stund till. Aldrig gjort av med så mycket pengar i en affär tidigare. Jo, på HÖÖKS när jag var 11 år och skulle få ponny… Lycka! Skrev jag att vi var där tre dagar i rad…?

Hann även med att springa i Central Park. Sol, svett, underbart och… ett måste i NY. Mailade även ett simgäng (NYC Hydras, masters) för att få till simträning, och jag var sååå välkommen. Sprang en 4 km till simhallen en tidig morgon för att simma med dem mellan 6-8. Fick se hur staden vaknade, både dit och hem. När jag kom dit. Vilken upplevelse och vilket bemötande. Hur gulliga (och snabba) som helst. Coachen var super. Blev ett riktigt jävlar-anamma-pass jag sent kommer att glömma. Om jag sprang vilse tillbaka till hotellet? Mmm… kanske. Lite. Förutom löpning och simning tränade vi gym varje morgon. Jetlaggen fick upp oss löjligt tidigt, och … ja, vad göra annars? Bästa coachingen á la Nessie.

Om ni åker till NY så är ett besök på Naturhistoriska ett MÅSTE!! Vilket ställe… hade kunnat stanna där hur länge som helst. Vi valde dessutom bästa dagen, då det var skyfall ute. Perfekt att hänga på museum och titta på dinosaurieskelett och undersöka universum.

Verkligen en urhärlig resa. Och ett par dygn i NY räckte gott och väl, förstår att folk åker dit på en weekend. Fast… det finns mycket kvar att se. Hade varit roligt att besöka fler stadsdelar. Nästa gång…

san fransiscoNär vi ändå var i USA kunde vi ju lika gärna hälsa på Sara, Fredrik och deras familj i San Fransisco… hur långt emellan NY ocg SF kan det vara. Ja… inte kollade jag upp det iaf, och… det var en bit kan jag meddela. *gulp*

I SF välkomnades vi med öppna armar av Sara och Fredrik (vi har lärt känna varandra via Vallentuna BK där de gick nybörjarkurs med Zita för mig för flera år sedan, sedan vart de agilitybitna och resten, ja det är historia!). Sara är en sådan där öppen, energifylld och varm person och vi hade det super hemma hos dem! Ser fram emot att läsa hennes reseberättelse från denna sommar, då hon tog med sig två barn och två hundar och flög till Sverige… imponerande! Här har de tävlat och haft svensk sommar, ja givetvis kom även Fredrik över senare. Ett agilitypass hann vi med ihop… nu är de tillbaka i SF.

Började redan första dagen med en rejäl långpromenad/språngmarsch bland kullarna utanför SF. Sedan drog vi vidare för att titta på bron och… håll i er!!! RED WOOD träd i Muir Woods !! Lyckan var total för mig… jag var helt lyrisk. Alltså, galet lyrisk. Tänk er en fyraåring som får ett My Little Pony palats (finns MLP fortfarande?). Detta var helt fantastiskt och får INTE missas. Bland det vackraste jag sett i hela mitt liv.

Givetvis blev det agility. Både träning och tävling. Sara och Texas fick springa, springa och springa! Det blev bara bättre och bättre och bättre. Tror vi alla hade lika roligt. Även Zita. Var kul att åka på agilitytävling i USA. De har ett helt annat system än vi, där du främst tävlar mot dig själv. Nollor är det som räknas. Därför syntes ALLA sorters raser på banan, i ALLA klasser. Det innebar både positiva och negativa sidor. Alla tävlade och det var ytterst mysig stämning, men… det fanns inte jättemånga snabba ekipage. Eftersom du främst tävlade mot dig själv ville de flesta safea. Men vissa blixtrade till och USA är ju definitivt inte okända på pallplatser på VM, så… de kan! En annan sak Sara och jag reflekterade över är att banorna här var ”enklare” och mer flytiga. En annan positiv sak var dagarna som flöt på mycket snabbt!

Förutom hundsnack och vinmys var vi i stan en del. Vilket… köldhål. Eller, vi hade det supervarmt utanför, där vi bodde, och tog inte med oss en tröja in till stan. Borde vi ha gjort. För väl inne blåste det iskyla. Gillade hamndelen mest. Mysigt med piren, alla sjölejon och små boutiqer. Riktigt lyckat att ta en tur dit också!

Just ja. Höll på att glömma. High way one. Fick låna bilen (TACK!!) och sedan körde vi söderut. Vacker vackert vackert. Och älska åka bil. Hamnade på Santa Cruiz beach och piren. Åt mat. Solade på stranden. Badade i det ISKALLA havet och… alltså, hit måste vi igen. Punkt. Eller… lär ju åka tillbaka. Hann inte med Las Vegas… finns alltså anledning att ta flyget igen. Och, vi hittade ytterligare en sportbutik på vägen. Kan vara så att vi hängde där en bra stund också…

Vi får väl se när vi åker över igen…

 

4 tankar om “Amerika-rapport

  1. Kul att läsa! Och jo, det finns mycket att se i NY, men det är nog bäst att ta det lite i mindre portioner, inte allt på en gång 😀

    (MLP finns fortfarande men har blivit nån slags arabhästar istället för gulliga ponnys)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s