Inflytande av mental träning i hundträningen

bild (2)Gårdagens bild visar människan versus hästen i en situation där det handlar om att springa fort. Hur är det då med hundträning och att tävla med hund?

Vi påverkar våra hundar enormt mycket, så till den grad att jag skulle säga att det mentala tillhör en av de viktigaste byggstenarna för att maximera bådas prestation. Detta gäller både träning med hund, men också vår relation till hunden. Har tidigare skrivit om ”hur du pratar med din hund påverkar din attityd gentemot den. Det här handlar om att ha rätt inställning, rätt attityd och en målsättning och plan som gör att ni utvecklas utanför de eventuella mentala spärrar du satt upp för er.

Hur det går till rent praktiskt är upp till dig; vad ni som ekipage och du som person behöver. Den tekniska träningen utför du ihop med hunden, där du lägger till en mental inställning i träningen som syftar att lyfta er. Rätt känsla och sinnestillstånd. En plan. Utanför träningen lägger du till ytterligare träning för din egen del, i syfte att hjälpa dig både vid nästa träningstillfälle men också vid nästa tävlingstillfälle. Det finns så oerhört mycket spännande du kan göra för att förbättra er som ekipage. Att börja med sig själv är en av nyckelbitarna som definitivt kommer att smitta av sig till er gemensamma träning.

Hur mycket tänker du kring hur ditt mentala påverkar er prestation?

If we take man as he should be we make him capable of becoming of what he can be

(se filmen i inlägget länkad ovan)

 

Annonser

2 thoughts on “Inflytande av mental träning i hundträningen

  1. Jag har precis börjat rikta strålkastarna mot just detta ämne, tack vare att jag testade på SWOT-analys och en polett trillade ner … Intressant att du skriver om det samtidigt. Kanske tänker vi mer inåt nu när mörkret kryper på och man blir mer eftertänksam? Sådan är jag i alla fall!

  2. Ping: Hur skulle du beskriva din hund med fem adjektiv? | Team Propiraya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s