Slalomträning med Bat – plötsligt händer det på riktigt

Lovade jag att uppdatera bloggen oftare. Går ju verkligen strålande för mig. Vad händer? Vi springer och simmar för fullt. Fokus på swimrun till 100% – eller? Det smyger sig in allt mer agility… och det är många som är glada åt det.
Skärmavbild 2015-06-28 kl. 16.41.44Bland annat har jag äntligen tagit tag i Bats slalom! Vi har börjat många gånger, men jag har känt att det inte varit rätt läge för någon av oss. Bat har väldigt mycket motor, vilket gör att han inte tänker fullt ut alla gånger. Jag själv har haft begränsat med tid och inte velat lägga den tid jag VET att han skulle behöva. SÅ plötsligt en dag för 14 dagar sedan föll pusselbitarna på plats och vi påbörjade slalomträningen – på riktigt! 

På riktigt innebär ett pass per dag. Ja, för det är vad jag vill lägga ner om vi skall träna något. Intressant var att det nu gick fort framåt. Bat har verkligen mognat, vilket inte är särskilt förvånande, han är ändå 3 år snart. Men, det ingav en riktigt bra känsla. Linda fick kika på vår träning häromdagen och frågade om det var samma hund som sist hon såg honom träna agility. Yes, Bat har landat på jorden nu!

Vad kör vi för metod? Vi har grundat med 2*2. När vi kom upp till att det blev en allé satte jag på bågar och där är vi nu. Sex pinnar med ca 10 cm öppning. Här skall vi stanna ett tag – måste bland annat köpa nytt Rustaslalom, hade tydligen bara 6 pinnar… vill få upp det till 12. Fokus kommer att ligga på att få in säkerhet vid störning. Idag tränade vi t.ex. på bakombyten. Ja, mycket pill. Långt kvar. Vi är på väg, och det känns riktigt roligt!!

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 16.42.20Just nu lever vi också inför flytten. Vi är inneboende i vår egen lägenhet. Vi ser fram emot en ny framtid där möjligheterna är oändliga. Ja, våra möjligheter har alltid varit oändliga, men nu ser jag framför mig att mycket kommer att underlättas och livskvalitén förbättras ytterligare – så länge vi får vårt badkar! Badkar är en grundläggande rättighet.

Våga leva livet – med badkar!

Annonser

One thought on “Slalomträning med Bat – plötsligt händer det på riktigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s