Löpglädje med rovdjuren

Ren löpglädje, ja så kan jag bäst beskriva känslan av att löpträna i skogen tillsammans med rovdjuren. Gjorde en kort filmsnutt idag från vårt långpass (18 km) och det ÄR såhär det är. Vi springer. Vi hoppar över stock och sten. Tar oss upp för backar. kastar oss utför. De sicksackar sig fram precis framför mina fötter. Vi litar på varandra. Vi tar oss över rötter och lera. Vattendrag. Det ÄR fantastiskt att springa tillsammans med sina hundar.

Längtar till varje traillöp. Skogen är bästa platsen att springa på. Jag tycker inte om asfaltslöpning. Kan inte se tjusningen med det. Trail, det är ren njutning. Allt är enkelt när vi springer tillsammans i skogen. Ofta blir det äventyrslöpning. Idag började vi på Sjuhäradsleden, kom till Hestra hoppade på grönvita spåret, valde vänster vid fjällsjön och upptäckte att vi var på väg bort från Öresjö. Valde därför att bröta RAKT ut i skogen. Det var helt galet. Så snårigt att det var som att ta sig igenom en djungel. En machete hade varit på sin plats. Plötsligt öppnade skogen upp sig och det blev trollsk mossa och snart kände vi igen oss och kunde ta oss ner till Almenäs via svampstigen.

Glömmer tid och rum. Kan välja stigar som vi inte känner igen. Stanna till och bada i en vattenpöl – mest Bat då… vi njuter. Vi är ute tillsammans för att jaga. Jaga som en flock. Vi blir sammansvetsade. Ett. Ja, en varelse. Magisk känsla. Vill du känna den yttersta samhörigheten med dina hundar/din hund – ut och spring tillsammans.

Run with your dog – for the love of running with your best friend

Ni har väl inte missat att vi har skaffat en hemsida till våra löplopp med hund: runwithyourdog.se – här hittar ni all info kring loppen i Borås och Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s