Lucka 8: tar du möjligheten när den ges?

img_1946Vi pratar inom idrottspsykologi ofta om att SKAPA sina möjligheter. Inom samma område finns att våga TA möjligheten när den uppenbarar sig.

När TOG du möjligheten sist?

Vad betyder detta ens? Att skapa en chans är enkelt. Jag drömmer om att få gå kurs för en viss person och ser till att bjuda in denne själv och arrangerar kursen. Att ta möjligheten är att upptäcka kursen och faktiskt anmäla sig.

Vilken dum fråga – vill man något gör man väl det om chansen ges? Är det verkligen så… Jag tycker om Emenems låt som jag citerat i bilden (se youtube med full lyrics nedan). Vill verkligen att du reflekterar över alla möjligheter som ges – dagligen – hur ställer du dig till dem? Väljer du att ta dem eller att tänka ”tar det en annan gång … nästa gång, då! … passar inte riktigt nu…”.

  1. Bli medveten om möjligheterna. Bara att läsa detta kommer att göra dig mer medveten – börja leta i vardagen.
  2.  Ta chansen. Nej, jag menar inte att du skall kasta dig in i saker, men börja tänka JA innan du automatiskt säger nej. Faktiskt fundera där och då på att ta chansen.

Lycka till!

Julklappstips! Den 27 december drar vi igång igen med tävlingspsykologikursen online. Perfekt att ge bort till någon du tror behöver det eller varför inte önska sig själv!? Ta chansen, eller hur var det.

unnamed

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s