Mentala Mästare – Think outside the box

När jag började fundera på att starta en podd där i julas när jag körde min LIVE -julkalender på Instagram var jag helt fokuserad på att intervjua hundförare och eventuellt även ryttare. Men så träffade jag Malin och vi började spåna – tänk att intervjua OLIKA idrottare och VERKLIGEN gå utanför boxen när det gäller den mentala träningen!

Ibland upplever jag det som att vi människor gärna ”följer efter” strömmen istället för att se ”vad behöver JAG” – men att hitta vad JAG behöver kan vara tufft. Det skapas lätt kulturer, även inom olika idrotter = så här är rätt sätt att tänka, agera etc. och så väljer ”alla” att göra likadant. Tänk om vi med vår podd kan öppna upp dörrarna, nej SLÅ upp dörrarna, och visa på den mångfald av mindset det finns att ta sig an en prestation för att just DU skall hitta DITT sätt. Helt enkelt

THINK OUTSIDE THE BOX!

I veckans avsnitt intervjuade vi Simon Sköld, en MMA-fighter. En oerhört ”grounded” person som verkligen presterat på toppnivå både utan och med en medveten mental träning. Vilket också visar att saker och ting är färskvara och att vi vill jobba där vi är just NU – inte där vi var för 10 år sedan.

Fanns oerhört mycket att ta med ifrån träffen med honom och tre saker har vi listat på ”Veckans Mästartips” på instagram:

  • Du kommer att tävla som du tränar! – Var mentalt förberedd när du kommer till tävling. Detta genom att träna med samma känsla och strategier som du faktiskt kommer att använda på tävling.
  • Fokusera på det du kan! – På tävlingsdagen kan du inte träna in något nytt. Därför, fokusera på det du kan och gör ditt bästa där och då!
  • Visualisera! – Träna på att se dig själv vinna, hamna i underläge, klara att vända ett underläge och vinna. Se dig själv inför och under prestationen!

Fredagsfunderingen vi lyfte fram på Instagram tycker jag också är en viktig sak att reflektera över: vad har jag för strategi att komma ur en motgångsspiral och gå in med ny glöd i nästa omgång, bana eller moment.

För HÄR kan vi verkligen se likheten mellan fighting, hundsport, triathlon etc. Vad som helst kan hända som gör att vi sänker axlarna och tänker ”å nej, det är inte min dag” – då vill JAG ha en strategi för att lyfta mig själv (och min hund) där och då. Kanske redan under själva tävlingen – den där minuten mellan momenten, sekunderna hunden passerar tunneln, eller i växlingsområdet mellan cyklingen och löpningen, dessutom mellan klasserna inför nästa prestation. Så med det skrivet:

Skärmavbild 2018-06-08 kl. 14.51.41.png

Kom i håg att lyssna på Mentala Mästare, antingen genom att hitta podcasten där andra podcasts finns eller genom att följa länken direkt till vår pod-hemsida MENTALA MÄSTARE.

Följ oss gärna också på INSTAGRAM och berätta där eller i kommentaren här vem just du skulle vilja att vi intervjuar.

Jag kan LOVA att vi har helt fantastiska namn som väntar – jag har bivit starstrucked både en och två gånger – och WOW vad dessa idrottsprofiler har bjudit på sig själva för att just DU skall få ännu mer kunskap. Ta chansen att både LYSSNA och ANVÄNDA de tips som ges.

Nu kör vi!

Annonser

En tanke på “Mentala Mästare – Think outside the box

  1. Tack för en mycket inspirerande podd! Ser framemot kommande avsnitt.

    Mitt ”här och nu” hjälper mig att komma igen. Att inte börja analysera eller tänka om det som hänt i tävlingen, oavsett om det gått bra eller dåligt, så här långt, utan helt fokusera på det vi gör just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s