Mentala mästare: tagga när det ÄR din tur

Stefanholm.jpg

Fascinationen för höjdhopp har alltid funnits hos mig och att få prata med Stefan Holm var verkligen stort för mig. Det han gjorde bland annat på OS i Aten är episkt, helt klart en bragd.

Du måste lyssna på detta avsnitt av podcasten Mentala mästare. Stefan bjuder verkligen på så mycket tankar från sin fantastiska karriär som höjdhoppare. Efter att ha lyssnat på avsnittet flera gånger har jag en lång lista av tips, men har till detta inlägg valt ut det jag tycker att du skall ta med det specifikt!

  • Trigga igång när ni ska prestera! Låter det som ett helt självklart tips? Låt mig ställa dig frågan: när går du igång? Är det när du väntar utanför banan, går in på plan eller är det när du tar av halsbandet på hunden? Tänk om föregående ekipage drar ut på tiden eller går av tidigare? Tänk om domaren ber om ett par minuter extra för att kolla tiden/banan/protokollet? Fundera på när ni VILL gå in i bubblan.

 

  • Talang handlar också om att säga nej. Du kommer att behöva försaka saker på vägen för att kunna nå ditt mål. Det kan vara sovmornar, eventuella fester eller resor och det kan vara att du behöver spara pengar för att kunna gå den specifika kursen. Jag tycker det kan vara bra att se den delen av resan också, och aktivt välja att ta chansen och våga satsa. Se vad du VILL prioritera för att nå ditt mål. (Sedan, mina tankar om talang kan du läsa om i ett tidigare blogginlägg).

 

  • Lek! – finns minsta rädsla för prestationen, gör prestationen lekfull. När jag föreläser säger jag alltid att mental träning är precis som hundträning – and here it is! I Stefans fall höjdhopp pratade vi om rädslan att riva och att jobba på höjder du är trygg med. Öka successivt. Plötsligt är rädslan borta och you are back! Hur kan vi applicera det till hunderiet? Spontant täcker jag på tex blindbyten. Generellt att våga springa på. Våga lita på sin hund under tävling. Vilken rädsla skulle du kunna leka bort?

Fler tips hittar du både på Facebooksidan Mentala mästare som på vår instagram.

Som sagt… min lista är så lång… men, kanske hörde du något som inte jag uppfattade. Vad tar DU med dig från veckans avsnitt av Mentala mästare med Stefan Holm?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s