Årssammanfattning 2019

Om 2018 var året för framtiden, blev 2019 året då jag fick börja skörda av allt arbete jag har gjort tidigare år. Väljer att skriva börja, för det känns som att jag är på väg in i något nytt. Vilket känns galet spännande!

Ofta nyper jag mig själv i armen: jobbar jag verkligen med det jag gör. Ja… det gör jag. Var och föreläste på Almåsgymnasiet i våras och fick frågan: men vad jobbar du med, på riktigt?

Min passion!

Min passion är hundar. Min passion är idrottspsykologi. Min passion är att skriva. Min passion är att förmedla. Min passion är att se andra lyckas. Allt detta är precis det jag får göra. Hur?

RUN with you DOG

För femte året i rad arrangerar jag RWYD. I år på fyra olika platser i Sverige med uppemot 400 anmälningar. Extra roligt att få starta ett samarbeta med Västbo hundhall, ett samarbete som blev utöver det vanliga! Givetvis kör vi 2020 igen; håll utkik för nyheter!

IMG-2112.jpg

Det är enormt roligt att få vara en stor del av utvecklingen av canicross i Sverige. Ett av mina bakomliggande mål har alltid varit att få fler över till den officiella draghundsporten – där bland annat Grönt kort krävs för tävling. Jag VILL tro att lopp som RWYD är en del av att många hittar till Draghundsporten. Det är iaf något jag kommer att fortsätta arbeta för.

Med löploppen kommer kurser i canicross. Både helger och kvällar har jag haft kursverksamhet – bland annat besökte jag ANICURA i Bagarmossen en helg för att inspirera till träning för deras medarbetare. Friskvård tillsammans med hund är så värdefullt!

Out-n-Out Education

Minns fortfarande när Anna Käll mailar mig och ber mig ta fram en utbildning i mental träning online. Detta var 2014. Nu fem år senare är det en av mina dagliga arbetsuppgifter – att coacha via min galet populära onlinekurs i tävlingspsykologi! Blir fortfarande överväldigad av alla som vill gå den – och som rekommenderar den till sina vänner. TACK!

Idag går den att ta även privat – dvs inget öppet klassrum – något som ökat i popularitet allt mer! Jättekul att kunna erbjuda detta! #outnoutfocus

Dessutom har Fysträning med hund blivit allt mer etablerat bland många aktiva inom hunderiet. Superkul att sitta och fila på träningspass som skapar rörelseglädje – utan att ta tid ifrån ens bästa vän: hunden. TACK även till alla er som går kursen och dessutom har sådan engagemang i Facebookgruppen. Älsk på det! #outnoutendurance

Mentala mästare

En av de saker som tar mest tid arbetsmässigt och som ger NOLL kronor i kassan. Egentligen är jag GALEN som lägger så mycket tid på podden… men på riktigt. Den är ju helt FANTASTISK! Och tänk vilket genombrott den fått – alla dessa magiska atleter jag fått äran att intervjua. All denna kunskap vi delar med oss av. Det är värt så mycket för mig att kunna dela med mig av till dig!

IMG-2096.jpg

Uppe i över 95.000 lyssningar… på strax över 30 avsnitt. Ganska jä-la coolt om jag får säga det själv! Det avsnitt med allra flest lyssningar är såklart Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson – mina enhörningar. Att få träffa och prata med dessa båda personer kan vara bland det mest episka jag har fått göra. Fast, att uppleva mötet med Heidi Andersson och Fia Reisek och HUR det kom sig… ganska episkt det också. Inte rabbla upp alla avsnitt nu EM – ALLA avsnitt är fantastiska på sitt sätt. ALLA möten är MAGISKA! Jag är OÄNDLIGT TACKSAM att få göra podden. Fortsätter att droppa avsnitt lite inkonsekvent – kvalitet före kvantitet. Har flera avsnitt som ligger oredigerade på datorn… du har all anledning att hålla utkik!

Mental tränare

Är lite orättvis mot podden och arbetet bakom. Det har faktiskt gett mig reklam. Älskade hundvärlden har sökt mig i många år – därför är det superroligt att nu också få coacha flera atleter ifrån idrotter som multisport, ishockey, simning, ridning och golf! Mitt arbete ger ringar på vattnet och det är verkligen SUPERKUL att få coacha för mig både nya och kända idrotter!

IMG-2097.jpg

Min kunskap och sätt att coacha har också spridit sig över gränserna på ett helt nytt sätt detta året. Redan 2017-2018 coachade jag Norska landslaget i agility, och i år var jag en del av Svenska landslaget i agility. Förutom dessa officiella samarbeten har jag flera individer jag coachar på flera kontinenter runt om i världen. Förstå hur häftigt det är att kunna coacha någon från Australien härifrån Sverige!

Individuell coachning är något jag vill utöka ytterligare. Trivs oerhört BRA med att få stötta andra i deras satsning att nå toppen! Eller… att våga tävla och våga göra sitt bästa! ALLA nivåer är precis lika viktiga för mig!

Föreläsningar och utbildningshelger

Hundklubbar och aktörer i Sverige, Norge och Danmark har varit på kartan i år. Nästa år väntar Finland. Extra roligt var att besöka Rocksulan dansklubb och Ulricehamnsbygdens Ridklubb – det är detta jag menar, Podden ger ringar på vattnet! Det jag gör märks och syns. Höll på att glömma… flera gymnasieskolor. Dessutom samarbete med SISU IU Västra Götaland.

IMG-2110.jpg

Att föreläsa är bland det roligaste jag vet och jag ser fram emot att få föreläsa MASSOR nästa år och att utveckla en spännande föreläsningshelg tillsammans med Vulkan. Nästa år kommer att bli galet roligt – mer om det i inlägget om 2020.

Ps. Bilden ovan har Frida Remgård gjort, det är Bat och jag. ÄLSKAR den! Tack!

Agility

Haft kurser regelbundet hos både Hundspektra i Borås och Göteborgs Hundarena. Det ÄR något speciellt att hålla kurser i agility… det ligger mig så enormt varmt om hjärtat. Fast jag tror att mina agilitykurser är något mer än bara agility… eller, jag upplever att de som går ofta lämnar kurskvällen med enormt positiva känslor. Vilket ger MIG enormt härlig känsla i kroppen.

Dessutom startade Linda Enberg, Heidi Penttillä och jag Maximerade agilityläger. H-vete vilken SUCCÈ!!! Hundvärlden (!) hade aldrig upplevt något liknande.  Vi har redan släppt fem läger för 2020 och… fulla. BOOM. Succé!

Även här på västkusten fortsätter samarbetet med Emelie Merenius på Vinna HC. Vi jobbar så bra tillsammans. Lyckades övertala Emelie att ta tre dagar av sin semester för att ha agilityläger tillsammans med mig, och MAGI är väl det enda rätt ordet. Även detta läger är FULLT inför 2020. Det vi har lagt till för nästa år är sex workshops-kvällar i maj och juni. Superroligt att jobba ihop!

Phew… nu har du fått svar på vad jag jobbar med – på riktigt. =)

BOKEN

Oj… höll ju på att glömma min bebis: Mental träning för agilityförare. Boken som sålde slut på första upplagen i ett NAFS! Fått sådan fin respons kring den och jag vet inte hur många bokcirklar den har startat upp – TACK för att ni UTNYTTJAR boken till max!

IMG-2090.jpg

Det ENDA jag ångrar är att jag döpte den till ”för agilityförare” – den är ju för ALLA!!! Å andra sidan har det inte hindrat andra sporter (inte bara hundsport) att köpa den och framförallt UPPSKATTA att ARBETA med den. För mig betyder det allra mest att folk ANVÄNDER den – den får INTE stå och damma i en bokhylla. Punkt.

Just nu jobbar jag med att översätta den till engelska, och översättningen är för alla hundsporter! Det får ändå bli hundsport – vi är lite udda, bara att inse. Hur många andra tror ni skulle tåla att få sin hjärna jämförd med en hundvalp?

Nu så… jag är ju trots allt hemma med Lo. Ovan får räcka att jobba med ”på riktigt”.

Familjen

IMG-2105.jpg

Lo, Mikael och rovdjuren. De som är livets guldkant. De som förgyller varenda jäkla dag. Lo som följer med på ALLT. Det den ungen inte är med om, finns inte. Han är fullkomligt fantastisk! Dessutom har han en fantastisk pappa som ställer upp till 100%. Jag hade ALDRIG kunnat göra allt det där jag räknar upp ovan utan honom (och mormor – icke att förglömma). Vi är ett TEAM – vår familj är helt enkelt ett DREAMTEAM.

Ledord: kärlek och förståelse.

IMG-2107.jpg

Uteliv

Får bli ett eget inlägg… Vi är ju för sjutton ute hela dagarna! Kan väl iaf skriva att hashtagen #naturreservatsjakt har utökats rejält detta året! Älsk på att kunna vara ute så mycket som vi är.

IMG-2104.jpg

IMG-2122.jpg

IMG-2101.jpg

Hundsport och löplopp

Bat och jag gör en satsning i agilityn. Tränar varje vecka ihop med Tina och Elva och tävlar ett par gånger. Det var riktigt roligt att komma ut – både att tävla och att få träffa alla VÄNNER! Superkul! Dock upptäckte vi en spänning i Bats rygg och hösten gick åt till att arbeta med den – vilket har gett resultat. Så skönt!

IMG-2115.jpg

Tanken var att tävla alla canicrosslopp i år. Den tanken sket sig totalt när jag valde jobb före tävling. Jag tycker verkligen det är genuint roligt att jobba – och eftersom de flesta vill kursa helger så krockar det med det egna tävlandet. SM såg ut att gå åt pipsvängen, men så kom Maria på Tusen tassar friskvård på den briljanta idén att jag kunde låna Emmas Gus. Och vilken match made in heaven det blev.

IMG-2095.jpg

Provsprang Gus och det var en av mina livs bästa upplevelser! Vilken grej! Sedan tog jag Gus och Lo med mig till Gävle och körde SM – TACK snälla Emma för lånet av din GULDKLIMP. Hade aldrig klarat hela den resan utan hjälp av Maria – TACK!!! Lo fick till och med låna hunden Elda och springa ett eget lopp och vinna medalj! TACK Maria, Anna och Therese för all support! Det SM.et har verkligen gett mersmak – att träna med Gus har gett mersmak. Vill MER!

IMG-2153.jpg

IMG-2092.jpg

På tal om att vilja MER! Jobb har gått före tävling. Agility har gått före löplopp. Bara fått till två löplopp i år… Tjurruset och Skatås mörkaste. Två lopp med grymt bra prestationer. Jag både vill och har MER att ge. Allt handlar om prioriteringar. Det jag kommer att arbeta för 2020 är att hitta en balans mellan tävling och jobb – ett stort mål som kommer kräva mycket planering!

IMG-2103.jpg

Vill ha MER av denna känsla! Känslan av att ha gjort ALLT och total UTMATTNING. Blodsmak i munnen och en kropp som bara LÄNGTAR efter vila.

Känslan efter ett riktigt tufft träningspass eller löplopp. Älskar den!

Ps. Armbandet på bilden fick jag av Emma Swärd som TACK!

Detaljer som gör enorm skillnad!

IMG-2106.jpg

TACK

Vill verkligen tacka MUSH – inne på vårt sjätte år tillsammans och jag känner att jag genuint från hjärtat vill rekommendera MUSH råfoder till hund och katt. De är en stor del av all min hundverksamhet och tacksam för det förtroende jag får och som jag ger tillbaka!

IMG-2098.jpg

NordicEko med bland andra KleanKanteen – det mest självklara valet till vårt uteliv. Ni är alltid en del av vår vardag. Samarbetet känns så rätt på alla sätt. Ser fram emot ett tredje år tillsammans!

IMG-2123.jpg

TACK Maria på Tusen tassar Friskvård. Maria skall ha all cred för hur Bat tagit sig tillbaka efter skadan – eller vad det nu var? – förra sommaren. Dessutom att hon på ett tidigt stadie kände spänningen i hans rygg, så att vi kunde sätta in behandling i tid. Proffsigt på alla plan. Ja, det du gjorde för oss inför och på SM har jag redan nämnt. TACK!

Swedemount – ni vet när en blir kär i ett klädmärke och sedan inte kan ha något annat? Jag är inte sån. Men jag har blivit sån! Jag kan genuint rekommendera Swedemount och YES vi har testat alla kläder i ALLA väder. Allt bara fungerar and I love em! Sista dagen den 31/12 att handla för 15% på swedemountshopen med koden evamarie15. Passa på =) TACK Swedemount för att ni gör grymma kläder som tål att användas av en träningstokig outdoorbrud och hennes lika galna barn!

51E64994-A15D-4751-88BE-637B03B565A2.JPG

 

TACK till dig som följer mig!

Det betyder kopiöst mycket att jag får lov att inspirera dig! Tveka inte att höra av dig!

2 tankar om “Årssammanfattning 2019

  1. Kul att läsa om ditt år! Tack för all inspiration och tanketips som du så frikostigt strösslar omkring dig. Tacksam att få fortsätta att följa din framfart under nästa år. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s