Föreläsningar & kurser

Har aktivt föreläst sedan 2008 på både svenska och engelska i flera olika ämnen och sammanhang; allt från hos privata organisationer, brukshundklubbar och universitet / skolor till världskonferenser, bl.a. Canine Science Forum 2008. Ämnena jag gärna presenterar är givetvis det populära ämnet prestationspsykologi, men även min kunskap från min egen forskning inom etologi (läran om djurens beteende): djurträning och hundens historia.

Maila mig gärna på em.wergard@gmail.com för mer information

 

THINK OUTSIDE THE CANDY BOX

NÄSTA KURSSTART 30 maj 2022 – anmälan: em.wergard@gmail.com

 
Godisutveckling – för att alla vill inte och alla får inte leka med leksak. Utbildningen för dig som vill lära sig att MAXA dina belöningar med GODIS!
 
Detta är en utbildning som skapades ur att allt för många röster sa ”du kan inte belöna lika effektivt med godis som med leksak när du tränar hund” och jag såg hur förare till hundar som allra helst tar godis slet allt de kunde för att få sina hundar att leka med mindre bra resultat. Läste om desperata personer som frågade ”ska jag ge upp att tävla och träna min hund – går det ens att komma framåt i hundträningen utan leksak?”. HELL YEAH är mitt svar!
 
Det finns mängder med tips och trix för att öka effektiviteten av att belöna MED GODIS som gör den träningen precis lika bra som med leksak!
 
 
Med erfarenhet av att träna många olika arter: gerbiler, tvättbjörnar, primater, lantbruksdjur etc. – förutom hund – och med en bakgrund inom egen forskning inom etologi och djurträning har jag samlat på mig kunskap som jag vill dela med mig till DIG och DIN hund.
 
 
Möjligheter:
ONLINEKURS – facebook
Vi kommer under åtta veckor blanda praktik och teori (som är vetenskapligt grundad) för att just du ska få fler verktyg att med hjälp av GODIS få ut mer av er träning.
 
För 950kr får du material och utmaningar, kontinuerlig feedback på din egen träning och inspiration – viktigast av allt: du får träningslust och mer ut av er träning! Du avslutar med att använda all din  kunskap och gör en graduation utifrån ER EGEN utveckling!
 
 
Min hund älskar både godis och sin leksak, är det värt att gå då? Absolut! Vi pratar om belöningsutveckling med fokus på godis, med det sagt så går samma principer att använda på leksak. Kombinera är super!
 
 
Välkommen till #thinkoutsidethecandybox –
Nästa utbildningsstart 30 maj – för anmälan em.wergard@gmail.com
 
 
 
Nyhet: WORKSHOPSHELG
Jag kommer till DIN klubb och föreläser kring belöningsutveckling – därefter jobbar vi igenom olika metoder och lekar för att få ut mesta möjliga ut av träningen av DIN hund!
 
Maila em.wergard@gmail.com för all info.
 
 
 
 
 

CANICROSS ONLINE – linlöpning med hund

NÄSTA KURSSTART intresseanmälan: em.wergard@gmail.com

För dig som vill träna canicross – en gren i draghundsporten där du springer tillsammans med din hund.

Möjligheter:
ONLINEKURS – facebook
Vi kommer under åtta veckor att jobba oss igenom FEM olika lektioner. I lektionerna ingår bl.a. utrustning, träna upp dragviljan hos hunden, träning av starter och målgång, backar, går igenom styrka för föraren samt omkörningsträning.

Detta är INTE en grönt kort-grundande kurs, däremot är det en kurs för dig som vill lära dig det praktiska att springa med din hund – där målet är att du vill att den ska vara i dragläge.

För 950kr får du material och lektioner, kontinuerlig feedback på din egen träning och inspiration – viktigast av allt: du får träningslust att ge er ut i spåret och träna löpning!

Nästa utbildningsstart ONLINE intresseanmälan  em.wergard@gmail.com

FYS med HUND – #outnoutendurance

START löpande varje månad via Out-N-Out.

Det här är onlinekursen för dig som inte hinner till gymmet och som vill träna ihop med din hund. För mig är det en självklarhet att mina hundar är med mig när jag tränar och jag vill göra allt för att inspirera dig till detsamma! Under fyra veckor lägger jag ut tre olika pass per vecka uppdelade i olika nivåer: vi utgår alltid ifrån individen – för att du skall hitta de passen som passar just DIG och DITT liv.

Vi jobbar med fart, styrka och kondition. Jag kommer även att ge tips på hur du kan göra din hund delaktig i träningen. Allt för ett piggare och mer aktivt liv ihop med vår bästa vän!

Facebookgrupp för extra pepp!

PRESTATIONSPSYKOLOGI

Ditt Bästa Jag

Beskrivning

Vi förbereder våra hundar inför tävling på många olika sätt; störningsträning i olika miljöer, med olika människor och under alla tänkbara förhållanden. Vad vi däremot lätt glömmer är vår egen förberedelse att prestera vårt bästa.
 
 • Känner du att ni inte riktigt presterar så bra som du vet att ni faktiskt kan?
 • Känner du att du att du saknar verktyg för att hantera dina känslor när det gäller?
 • Känner du att dina nerver hindrar dig att visa din hund från dess bästa sida? 

Då är det dags att ta tag i den mentala träningen! Ökad kunskap i ämnet hjälper dig att kicka igång och inspirerar dig att börja fokusera på hur du skall utveckla dig mentalt med målet att prestera bättre.

Jag kommer att vägleda dig och du får lära dig vad mental träning innebär, hur du blir medveten och hur du skall ta kontrollen över dig själv för att lyckas prestera bäst när det gäller! Du får också praktiska övningar för att konkret kunna börja jobba med dig själv direkt!
 
Känn dig manad att inspireras att ta fram det BÄSTA hos dig och att hitta FLOWET tillsammans med din hund!
 ‘

Möjligheter

 • Föreläsning; 2,5h
 • Online-utbildning steg 1 & 2 ges kontinuerligt; se Out-n-out.education
 • Skräddarsydd coachning för alla sporter: mail eller samtal.
 • Helgkurs; två dagar med totalt 6h, både teori & praktik
 • Kvällskurs; enligt överenskommelse

Kommentarer

Vi har hatt vårt mest inspirerende kurs på lenge, Eva Marie Wergård har vært her hele helgen og delt med sin kunnskap, fått oss til å tenke nytt og inspirert oss til å bli enda bedre!
Tusen takk for en helt vilt bra helg både til Eva Mari og alle mine treningskompiser. Dere er best !

Beste kurset jeg har vært på! Håper at vi ses igjen

Tack för en bra och inspirerande föreläsning i Linköping! Du gav mig inspiration och jag bestämde mig på vägen hem från föreläsningen att jag skulle testa detta inför kommande jaktprov. Känslan under provet var helt magisk! Vi fick vårt första 1:pris på elit B-jaktprov och det bara bubblade av lycka och glädje i hela mig. Tack än en gång för inspiration och tankar!!

Jag är så otroligt glad att jag bestämde mig för att gå tävlingspsykologikursen! Jag har fått med mig så många bra användbara verktyg! Tack Eva Marie för en kanonkurs!!

ETOLOGI

Från urhund till harmonisk familjehund

Urhund till familjehund Beskrivning

 • Visste du att hunden var det första djuret och växten som vi domesticerade (från vild till tam genom förädlande avel)?
 • Vill du veta mer om hundens historia?
 • Vad kan DU göra för att vara en del av lösningen av ett problembeteende?!

I den här föreläsningen startar vi från allra första början; hur och varför blev hunden just hund? Vad är det för egenskaper just hunden besitter som gör den så lätt att träna vara vår trofasta kamrat? Vi jobbar oss framåt med utgångspunkt ”Hur kan vi använda dessa egenskaper och göra vår egen träning av vår huden än mer effektiv?”

Därefter övergår vi till den spännande delen  Aktiv Problemlösning. Här vi går igenom hur vi kan arbeta med ett etologiskt perspektiv när vi skall hantera problembeteenden hos vår hund, eller annan djurart! Målet är att få en mer harmonisk relation med vår hund både i vardagen och på träningsbanan.

Fick lära mig massor som jag inte hade en aning om när det gäller hund. Inspirerande föreläsning! Tack!

Spännande med ett helt nytt perspektiv för mig att angripa problembeteenden. Skall genast hem och träna! Mycket humor också, det gillade jag!

Maila mig gärna på em.wergard@gmail.com för mer information

 

AGILITYKURSER

Har sedan 2001 hållit flertalet kurskvällar, privattimmar och lägerdagar i agility. Mitt mål är att hitta de bästa lösningarna för just DIG och DIN hund. Med tidtagaruret, koner och krattan till vår hjälp kommer vi att experimentera och tänka utanför boxen. Fart är ett av mina nyckelord, och det gäller både hunden och föraren.

Jag vill även arbeta med målet att ni skall bli ett flexibelt ekipage. I mina ögon vill jag att vår verktygslåda med handlingsalternativ skall vara välfylld; vad som än händer på agilitybanan så vill jag att du skall se och känna alternativa möjligheter.

Privatträning (håller till i Borås men andra platser går att ordna), agilitykurser, agilityhelg eller läger – jag skräddarsyr efter era önskemål: em.wergard@gmail.com

Möjligheter/specialområden

 • Hoppteknik
 • Handling
 • Löp/teknikträning för föraren
 • FART & Glädje

Exempel på olika föreläsningar jag har hållit

 • Vi VILL – Vi KAN, Vision Varberg, 2021
 • Vi VILL – Vi KAN, IKEA online 2020
 • SLU – Hunden & kattens etologi, 2017-2021
 • Domestication effects in the domestic dog, CSF, Hungary, 2008
 • Varg & Hund, Nordens Ark, 2008
 • Belöningsutveckling, Rosslagens BK 2021
 • Tävlingspsykologi, Klickerklok, 2008
 • Domesticeringseffekter hos hund, Djurens kommunikation, Linköpings universitet, 2009
 • Djurträning, Kvinnerstaskolan, 2010
 • Berikning, Porthälla hundgymnasium, 2010
 • Inlärning, SVA, 2010
 • Hur lär djur?, Vadstena, 2010
 • Flockliv hos hund, Stockholm KK, 2011
 • Animal training, Milano, 2011
 • Inlärning och motivation ur en djurtränares perspektiv, KSU, Forsmark
 • Primate training, Barcelona, 2014
 • Urhund till Familjehund, Jokkmokk, 2015

RWYD pic.png

Anmälningsvillkor.