HÖSTEN 2017

Hösten 2017 är FULLSPÄCKAD för dig som vill MÅ BÄTTRE i både knopp och kropp!

fysmedhundFörst ut startar onlinekursen #outnoutendurance – Fysträning med hund den 7 augusti. Därefter rullar den på med ny start 4 sept, 2 okt, 6 nov – uppehåll dec.

Nytt för denna termin är att du kan anmäla dig till FYRA månader direkt för 1000 kr – en månad GRATIS!

Varje vecka får du tre pass speciellt anpassade för dig med hund. Ett konditionspass, ett styrkepass och ett bonuspass!

 

IMG_3523

Fredagen den 1 september kl.18.30 är det RUN with your DOG som gäller i Stora Skuggan, Stockholm – i vanlig ordning.

Klasserna du kan anmäla till är dam-, herr, par- och juniorklass. Fint prisbord till pallplacerade – alla är vinnare i juniorklass – och medalj och goodiebag till ALLA!

löpläger

Efter ett lyckat vårläger bjuder Lina Blomqvist och jag in till ytterligare en inspirerande helg för dig som vill löpträna med hund!

ANMÄLAN: 23-24 september löpläger med hund. Canicrosspass, fys för föraren, workshops kring återhämtning för båda och en prova-på-tävling! Vi kan lova att ni kommer vara trötta i både knopp och kropp, samt väldigt nöjda!

Dessutom startar TÄVLINGSPSYKOLOGI 1 den 12 september. Mental träning för ALLA!

 

VÄLKOMMEN

TILL

HÖSTEN 2017!

Livslycka med Lo

unnamed.jpgJag minns knappt livet innan Lo längre – det känns fullkomligt naturligt att ha honom som en del av vår flock. Dagarna rullar på och vi har våra rutiner.

Allt tar mer tid med en liten! Ja, men eftersom jag är en person där 5 min = 15 min (tidspessimist de lux) så skulle jag säga att min tid är mer balanserad idag.

Du blir mer effektiv med liten! Hell yeah! Faktum är att jag har känslan av att hinna med mer idag än tidigare. När jag väl jobbar så JOBBAR jag, inte en sekund läggs på att kolla Insta el FB (vilket jag reducerat rejält). Det innebär att jag på ”jobbdagar” får till 1-2h effektiv jobbtid och det är jämförbart med 3-4 h tidigare skulle jag tro. Perfekt att kunna ta ut mindre mammaledighet och jobba parallellt.

Jag jobbar när Lo sover, och eftersom han somnar hårt efter morgonens promenad är både jag och rovdjuren luftade = jag kan jobba med maximal syra i huvudet och med nöjda rovdjur vid vår sida.

När Lo sover sin andra vända på eftermiddagen passar jag på att sova jag också. Även den vändan med frisk luft i lungorna och nöjda rovdjur intill oss.

All egentid är borta med liten! Har aldrig haft egentid så det är inget jag ännu reflekterar över. Eller, nu kanske jag ljuger eller inte vet vad definitionen av egentid innebär. Mikael är GULD och på kvällen när Lo somnat i soffan får jag ett par timmar egentid sovandes i sängen innan de kommer och lägger sig. Den sömnen tror jag gör all skillnad för att jag kan vakna utvilad.

 

Dina off-trackpromenader då? Eftersom vi använder sjal kan vi gå långa promenader flera gånger per dag. Hade vi väl kunnat med vagn också, men nu kan vi gå i skogen… älskade skogen! DET är en sådan enorm frihetskänsla att kunna göra det. Något HELA flocken uppskattar!

Livet leker med Lo helt enkelt ❤ Älskade onge!

Vecka 41 och valltankar

 Ligger i badet och värmer upp ryggen. Funderar på om allt varmt badande kan ha en del i förklaringen till varför jag undsluppit all smärta i ländrygg och bäckenet. Nästintill varje kväll har spenderats i övertempererat vatten – så skönt! 
Året har börjat och har en hel del jobb inplanerat – ser fram emot att lösa all tid med människovalpen. Ett par föreläsningar där mamma följer med. En sväng till Kiruna med antingen Mikael eller mamma. Har ett par kvällspass i närheten. Ja, jag tänker fortsätta jobba i den mån det går. Älskar verkligen det jag gör! Förstår att saker kommer ändra sig men tror ändå att det blir som en gör det till. Spännande spännande! 

 
Idag var vi tillbaka i fårhagen efter ett par dagars frånvaro. Både Ozz och Bat var på tårna. Jobbade med lugna starter och flanker i 25:an, något som börjar sitta fint… när jag är nära. Svårare med avstånd, så det behöver jag fokusera mer på. Inte babysitta varje steg för länge. 

Jämsides blir det träning på höger-vänster eller away och come bye som det heter för Bat – vilket verkar sitta lååååångt inne. Kanske curlar honom för mycket här också = visar för mycket med kroppen så det överskuggar den verbala signalen. Behöver helt klart kika över denna delen också. 

Ozz då? Hon får ta in dem i 25:an och sedan mest buppa lite rumpa medan Bat vilar… Inget avancerat alls, men men. Huvudsaken är att hon får jobba med huvudet!

Sugen på att kika på nosework. Känns som väldigt bra aktivitet med spädbarn. Finns två böcker på marknaden jag velar emellan. Får se vilken det blir. 

Nä nu dags för middag, kl.00.00 på natten. Våra dygnsvanor är inte som alla andras…