Ozelot

Virvelvinden som landade rakt i mitt hjärta!

Gk Tazzehagens Ozelot

2008.02.07 – Mullsjö

Border Collie

Efter: Wylie

Undan: Yazzie

***

När jag besökte Christina första gången var valparna 3v. Redan den dagen så utmärkte sig Ozelot – den katigaste av dem alla! Hon var dessutom den som somnade sist av alla valpar, och inte nog med det, det var i mitt knä hon somnade – hon var valpen med DET! Andra besöket skedde när de var 5v, även då var det Ozelot som sökte upp mig och visade att Du är Min – punkt slut.

När jag skulle hämta hem min lilla virvelvind så var jag helt klart nervös, skulle jag fortfarande känna att den där lilla valpen hade DET…

När jag så klev in i boxen, satte mig ner och alla valpar kastade sig emot mig, men bara EN stannade kvar i knäet, kampade som en besatt och bara visade – Jag tillhör Dig – så visste jag med hela mitt hjärta – Det var Min Virvelvind.

Nu är hon en större dam med mycket motor, härlig attityd till livet och en envishet värre än synden – helt enkelt en underbar jycke. Det skall bli en spännande resa ihop med henne!

Vallning är en av flera anledningar till att det blev en Ozelot. För mig är det fascinerande att se den länk som skapas emellan förare, hund och får. Det känns verkligen som en ny spännande mark att få beträda och lära sig mer om.

Än så länge har vi bara kännt smått på fåren, och Ozelot har redan visat att hon är en perfekt hund att tillsammans lära sig mer om vallning. ”Pigg o härlig liten tik med bra attityd till fåren. Så tacksamt att få flanker och avstånd helt naturligt!” Eva K. De dagarna var jag stolt! Nu skall bara lydnande på också.

Under vintern 2008/2009 kommer vi till vår stora glädje att få bo hos Maria Enfeldt ute på landet. Dessutom kommer vi att ha närhet till Eva Karlsson och Seglinge, vilket även det är strålande. Målet är att lägga en ordentlig och motiverande grund för fortsatt träning – en vinter att se fram emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s