Tigra

Min älskade speedade Tiggerunge som studsar genom livet.

 

Whispering Valley EM’s Tiger Spirit

2005.12.07 – Borås

Papillon

Efter: Temelora Sparkling Perri

Undan: Whispering Valley Piri Piri

 Första certet Juli 2009 – Tvååker

 

Det är inte alla som kan specialbeställa en uppfödning så som jag fick. OM Piraya skulle paras skulle det vara med en svartvit Galen hane, lycka till med att hitta en sådan i Sverige! Så då importerades Perri från England – landet som har de sk Crazy dogs. Mötte honom för första gången en timme efter han landat i Sverige och ja, han var mer uppe i luften än på marken – den perfekta hanen till Piraya!

 

vinter0615jan014

   Drygt 3 månader efter ankomst kom två svartvita valpar och den valp som redan från födseln fångade mitt hjärta var Tigra! Under hela sin uppväxt har hon varit den tossigaste av de tossigaste och mer än jag ngnsin drömt om. Högt och lågt flyger hon omkring och att hundar kan vara bokstavsvalpar har vi flera gånger insett.

   Ingen klarar sig ifrån hennes charm; för vem kan motstå en uppnosig svartvit mini flugsnappare som hoppar från knä till knä med ett stort leende?

 

tigerslalo2

   Målet är en agilitykarriär, dock ngt försenad. Tyvärr skadades hon i ryggen som valp och det har satt spår hos henne som vi jobbar med – hon vågar inte riktigt ta för sig i vissa sammanhang. En utmaning vi tillsammans tar tag i dagligen och tränar på. Att hon har farten finns inga tvivel om, nu skall vi bara arbeta med den mental träningen och få hennes självförtroende tillbaka.

 

 

 

 

 

 

 

Min första alldeles egna hund från min egna första kull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s